SLLP

Top 5 redenen om geld te lenen

Top 5 redenen om geld te lenen

Vaak vinden mensen het beter om in plaats van geld te lenen eerst ergens voor te sparen. Toch kan het gebeuren dat er bepaalde uitgaven zijn waarvoor er nog niet genoeg geld op je spaarrekening staat. In dat geval heb je weinig keus.

Geld lenen heeft als nadeel dat je het geleende geld met rente terug moet betalen. Toch is er op zich niets mis mee als je ervoor kiest om een lening af te sluiten. Wel dien je er rekening mee te houden dat je het geleende geld weer terug moet betalen.

De grote vraag is natuurlijk wanneer het verstandig is om toch een lening af te sluiten. Je kan stellen dat geld lenen verstandig is wanneer het geleende geld als investering wordt gebruikt. Hierbij kan het gaan om investeren in onroerend goed, jezelf of om er je geld mee te verdienen.

Studie

Een van de redenen waarom je een lening af zou sluiten is je studie. Wanneer je in een studie investeert heb je meer kans op een baan met een beter salaris. Je kan er ook voor kiezen om een lening af te sluiten voor een studie van je kinderen.

Computer

Tegenwoordig kunnen we ons geen leven zonder computers meer voorstellen. Ook wanneer je een studie volgt is een computer onmisbaar. Als je voor je werk of je studie echt een computer nodig hebt, kan dit een reden zijn om hiervoor een lening af te sluiten.

Huis kopen

Er is bijna niemand die voldoende spaargeld heeft om er een huis van te kunnen kopen. Wil je een hypotheek afsluiten dan is dit eigenlijk hetzelfde als een lening. Omdat een hoge hypotheek hoge maandlasten met zich meebrengt is het verstandig om niet het maximale bedrag te lenen.

Auto of motor

Heel veel mensen hebben een auto of een motor nodig om mee naar het werk te rijden. Gaat je auto of je motor ineens kapot, dan is het vaak lastig om meteen een nieuwe te kopen. Omdat er zonder vervoermiddel geen geld verdiend wordt kan je ervoor kiezen om een autolening af te sluiten.

Huishoudelijke apparaten

Gaat je wasmachine ineens kapot, dan wil je zo snel mogelijk een nieuwe. Steeds naar de wasserette moeten met je was is beslist niet goedkoop. Kies je ervoor om geld te lenen voor een nieuwe wasmachine? Neem dan een lening in plaats van een wasmachine op afbetaling te kopen.

Meer Te Weten Komen

Lenen nodig?

Wanneer lenen

Lenen of sparen