SLLP

Wanneer kan je het beste geld lenen?

Wanneer kan je het beste geld lenen?

Een lening afsluiten doe je niet zonder reden. Zit je in een situatie waarin je niet anders kan dan een lening afsluiten, dan wil je natuurlijk een lening vinden met een lage rente. Ga je een lening afsluiten dan is het verstandig om hier eerst goed over na te denken.

Rente

Weet je zeker dat je een lening af gaat sluiten, kijk dan eerst goed naar de diverse aanbieders van leningen. Zo kan je zelf bepalen bij welke aanbieder je het beste een lening af kunt sluiten. Er is wettelijk bepaald dat de rente nooit hoger mag zijn dan 14 %.

Tussentijds aflossen

Bij een groot aantal soorten leningen heb je de mogelijkheid om tussentijds af te lossen. Dit is handig wanneer je een financiële meevaller hebt zoals bijvoorbeeld je vakantiegeld. Let er wel op dat tussentijds aflossen niet bij alle leningen van toepassing is.

Er zijn een aantal kredietaanbieders die bij tussentijds aflossen een boete hanteren. Dit houdt in dat je lening nog meer kost dan je in eerste instantie had gedacht. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Vergunning

Zowel banken als andere kredietverstrekkers zijn in Nederland verplicht om een vergunning te hebben. Dit geldt ook voor andere bedrijven die leningen aanbieden. Wil je er zeker van zijn dat je met een betrouwbare aanbieder te maken hebt, let er dan op of deze een vergunning heeft.

Adviesvergoeding

Veel mensen kiezen voordat ze een lening afsluiten voor een advies. Adviseurs die mensen hierbij helpen worden door de bank betaald. Het is voor deze adviseurs verboden om bij jou advieskosten in rekening te brengen.

Tijd

Voordat je besluit om een lening af te sluiten is het verstandig om eerst goed de tijd te nemen. Besluit je om een lening te nemen, weet dan waar je precies aan begint. Denk eraan dat je voor een lange periode met extra maandlasten te maken krijgt.

Wanneer sluit je een lening af?

In Nederland mag je pas een lening afsluiten als je 18 jaar of ouder bent. Heb je niet voldoende spaargeld voor een grote uitgave dan is de kans groot dat je een lening wilt afsluiten. Voor een nieuwe auto, studie, een nieuwe keuken of voor een nieuwe wasmachine.

Moet er een grote uitgave gedaan worden en heb je niet voldoende gespaard, dan is een lening afsluiten vaak de enige optie. Hou er wel goed rekening mee dat je het geleende geld met rente terug moet betalen.

Meer Te Weten Komen

Lenen nodig?

5 redenen

Lenen of sparen